Citroentaart met aardbeien

Koolhydraatarm gebak is ook nog steeds erg lekker. Zeker omdat je weet dat je er niet dikker van zal worden! Veel mensen bereiden producten suikervrij, maar dat hoeft niet per sé. Koolhydraatarm is immers niet hetzelfde als koolhydraatvrij.

Dit recept voor citroentaart met aardbeien bewijst maar weer eens hoe veelzijdig (en lekker) de koolhydraatarme keuken is.

Ideaal voor op feesten en partijen, maar ook heerlijk voor tussendoor. Want je mag jezelf best verwennen!

 

Wat heb je nodig?

  • 250 gram aardbeien (gehalveerd)
  • 60 gram verkruimelde koekjes (kaakjes zijn vrij beperkt in koolhydraten, maar ik laat de keuze aan jou!)
  • 300 gram ricotta
  • 2 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 2 kuipjes magere fromage frais (in totaal 260 gram)
  • 2 kuipjes magere fromage frais met citroensmaak (in totaal 260 gram)
  • 2 theelepels fijngeraspte citroenschil
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel gelatinepoeder
  • 2 eiwitten

Bereidingswijze

Neem een springvorm en vet de bodem en de wand in met olie. Bekleed dan met plasticfolie.

Doe de verkruimelde koekjes in een kom met de boter. Eventueel verwarm je de boter nog even om deze goed te laten smelten. Druk deze mix in de springvorm als bodem goed aan.

Zet deze bodem in de koelkast. Maak intussen de vulling door de ricotta met suiker in een keukenmachine te mixen tot er een gladde substantie ontstaat.

Voeg dan de fromage frais en het citroensap toe. Doe ook het citroenrapsel in de mix. Draai het geheel lekker glad.

Neem een kommetje en doe hier 4 eetlepels water in. Strooi het gelatinepoeder over dit water uit en laat het staan tot er een sponsachtig mengsel in het kommetje zit. Kook dan water in een pannetje en zet de kom met het mengsel van gelatine in de pan met kokend water. Het water in de pan moet halverwege het kommetje komen.

Roer tot de gelatine helder en opgelost is en laat het dan even afkoelen. Schep vervolgens in het ricottamengsel en doe het geheel over in een grote kom.

Neem de eiwitten en klop die tot zachte pieken. Spatel het eiwit losjes door het mengsel van ricotta. Schep het daarna in de springvorm en verspreid goed. Zet de taart een uurtje of twee in de koelkast.

Verwijder, als de vulling stevig genoeg is, de rand van de springvorm. Haal ook het plastic er dan uit. Garneer de taart met de halve aardbeien.

 

Voedingswaarde

Per stukje (uit 1 taart kun je 12 stukken halen): 12 gram koolhydraten, 8,5 gram eiwitten, 6 gram vet, 1 gram voedingsvezel, 21,5 mg cholesterol en 140 calorieën (560 kJ).

 

Meer koolhydraatarm

Wil jij meer koolhydraatarm eten en drinken? Doe dan je voordeel met de ruim 100 recepten die met je gedeeld worden in het kookboek ‘de Afslank Receptenbijbel’ en ontdek de vele effecten die koolhydraatarme voeding op je gezindheid heeft. Benieuwd geworden naar dit kookboek? Lees dan onze uitgebreide review of bezoek direct de website.

Ga naar de Afslank Receptenbijbel

88