Exotische pindakip met mango

Houd jij ook van exotische gerechten? Die je met iedere hap even het gevoel geven dat je er tussenuit bent? Dat gevoel krijg ik altijd bij deze pindakip met mango. De mix van pittig met zoet vind ik persoonlijk erg lekker.

Dit gerecht ben ik gaan eten toen ik op gewicht was. Het past binnen een koolhydraatarm dieet, maar ik zou het eerder koolhydraatbeperkt doen (omdat je anders weinig meer kunt eten die dag) met 47 gram koolhydraten.

 

Je hebt nodig (voor 1 persoon):

  • 1 rode paprika
  • 200 gram kipfilet
  • Een halve mango
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 1 eetlepel koolzaadolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gehakte gember
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 eetlepel bloem

 

Bereidingswijze

Pel de knoflook en pers deze. Roer het sap met de gember, de bloem en de sojasaus tot er een glad mengsel ontstaat. Was de kipfilet, dep deze droog en verwijder de pezen. Snijd het vlees in dunne reepjes en vermeng de reepjes met de knoflooksaus. Laat deze afgedekt marineren, gedurende 20 minuten.

Was de paprika, maak deze schoon en snijd deze in blokjes. Schil de halve mango, maak het vruchtvlees los van de pit en snijd deze in kleine blokjes.

Verhit in een pannetje de olie. Bak de kipfilet vervolgens in het pannetje en voeg de paprika toe tot ze beetgaar zijn. Blus dan af met 50 ml water en voeg de pindakaas toe. Roer deze goed door de mix heen, totdat het een sausje wordt. Verwarm daarna de mango zonder het te koken.

 

Voedingswaarde

Per portie (100 gram): 47 gram koolhydraten, 57 gram eiwitten en 26 gram vet.

 

Meer recepten

Wil jij jezelf trakteren op meer van dit soort heerlijke gerechten? Dan moet je hét koolhydraatarme kookboek van dit moment lezen: de Afslank Receptenbijbel. Met ruim 100 recepten en heel veel informatie kom jij alles te weten over een koolhydraatarm eet- en drinkpatroon.

Ga naar de Afslank Receptenbijbel

137