Gourmet van kokos

Deze gourmet van kokos is een verrassend gerecht dat ik ooit eens las op een Amerikaanse website en sindsdien een beetje bewerkt heb. Het is voornamelijk een koolhydraatbeperkt gerecht (36 gram koolhydraten), maar dat komt door het gebruik van melk en yoghurt. Die passen prima in een koolhydraatarm dieet, maar mocht je er moeite mee hebben, laat dit gerecht dan passeren!

 

Je hebt nodig (voor 1 persoon):

  • 50 ml magere melk
  • 150 gram magere yoghurt
  • 1 rijpe peer
  • 2 eetlepels kokos
  • 1 theelepel geraspte kokos
  • 1 eetlepel rozijnen
  • Vloeibare zoetstof (stevia bijvoorbeeld)

 

Bereidingswijze

Doe de 2 eetlepels kokos in een kommetje en schenk hier de melk over uit. Voeg dan ook de rozijnen toe en roer goed door elkaar. Laat circa een kwartiertje wellen en roer dan de zoetstof en yoghurt erdoorheen.

Schil de peer en snijd deze in vier stukken. Haal de pit eruit en snijd de kleine partjes in blokjes, die je door de yoghurt en melk schept. Strooi er tot slot 1 theelepel kokosrasp overheen.

 

Voedingswaarde

Per portie (100 gram): 36 gram koolhydraten, 8 gram eiwitten en 9 gram vet.

 

Meer koolhydraatarme recepten

Kun jij elke dag wel een koolhydraatarm ontbijtrecept gebruiken? Dan zou je de Afslank Receptenbijbel eens een kans moeten geven. In dit uitgebreide kookboek kom je de meest uiteenlopende gerechten tegen voor elk moment van de dag.

Ga naar de Afslank Receptenbijbel

122