Kip met chilipeper en citroen

Een lekker pittig recept. Dat is niet gek met chilipeper. Dit gerecht laat zich vrij eenvoudig bereiden en bevat weinig ingrediënten. Je kan het dus in een mum van tijd op tafel zetten en er lekker van genieten.

 

Wat heb je nodig?

  • 600 gram kippendijfilets
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 tenen knoflook (gehakt)
  • 1 eetlepel geraspte verse gember
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 fijngehakte verse rode chilipeper
  • 125 ml citroensap
  • 185 ml witte wijn
  • 30 gram korianderblaadjes
  • Halve theelepel gemalen geelwortel
  • 2 eetlepels olijfolie

 

Bereidingswijze

Pak de keukenmachine en meng hierin de knoflook, gember en een eetlepeltje water tot er een gladde paste ontstaat.

Verhit in een pan olijfolie en bak de kip hierin. Het beste doe je dat in kleine porties. Bewaar de gebakken stukjes kip in een schaaltje en zet terzijde.

Doe de pasta van knoflook in de pan, roerbak een minuut en voeg dan de geelwortel, chilipeper, komijn en koriander aan toe. Schep het een minuut lang goed door en doe er dan de wijn en citroensap doorheen.

Plaats de kip in de pan en breng aan de kook.

Leg het deksel op de pan en draai het vuur op de laagste stand. Laat het 25 minuten lekker pruttelen. De kip moet goed gaar zijn.

Haal het deksel van de pan en laat de saus inkoken door het 5 minuten op de hoogste stand te zetten. Roer tot slot de koriander erdoorheen en breng het gerecht met peper en zout op smaak.

 

Voedingswaarde

Per portie (100 gram): 0 gram koolhydraten, 30 gram eiwitten, 15 gram vet, 0 gram voedingsvezel, 105 mg cholesterol, 310 calorieën (1290 kJ).

 

Meer recepten

Ben jij ook gek op koolhydraatarme gerechten en kun je wel wat meer recepten gebruiken? Lees dan onze bevindingen van het kookboek van dit moment, de Afslank Receptenbijbel. Naast meer dan 100 heerlijke koolhydraatarme gerechten vind je hierin ook veel informatie over gezonde voeding en de gezondheidsvoordelen van koolhydraatarm leven.

84