Kip met balsamicoazijn

Dat kip een veelzijdig stukje vlees is, is geen nieuws. Dat je het in de koolhydraatarme keuken eindeloos kunt gebruiken, waarschijnlijk ook niet. Dit recept misschien wel. Een heerlijk recept waarbij de kip met balsamicoazijn bereid wordt.

 

Wat heb je nodig?

  • 1200 gram kipfilet of kippenbouten (naar keuze)
  • 40 gram koude boter
  • 125 ml balsamicoazijn
  • 125 ml kippenbouillon
  • 125 ml droge, witte wijn
  • 2 eetlepels olijfolie

 

Bereidingswijze

Verhit in een grote braadpan de olijfolie op een middelhoog vuur. Bak de kip er in kleine porties in, gedurende 8 minuten. De kipstukjes moeten goudbruin zijn. Het overtollige vet kun je afgieten.

Giet de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook.

Draai het vuur laag en laat het met de deksel op de pan 30 minuten sudderen. De kip wordt vanzelf gaar.

Giet dan de witte wijn en de balsamicoazijn erbij en draai het vuur hoog. Laat het mengsel 1 minuut koken en neem het dan van het vuur. Schep de boter er doorheen totdat die gesmolten is. Schep dan de saus over de kip en dien het gerecht op.

 

Voedingswaarde

Per portie (100 gram) 0,5 gram koolhydraten, 40 gram eiwitten, 25 gram vet, 0 gram voedingsvezel, 165 mg cholesterol, 430 calorieën (1790 kJ).

 

Meer recepten

Wil jij meer kennis opdoen over de koolhydraatarme keuken, zien welke gezondheidsvoordelen de koolhydraatarme keuken voor jou te bieden heeft? Dan kun je het beste de Afslank Receptenbijbel lezen. In dit uitgebreide kookboek vind je ruim 100 recepten die je helpen bij het afvallen, maar ook alle informatie over dit dieet. Zo kun je makkelijk, zeer goedkoop en heel snel gewicht verliezen.

96