Koolhydraatarme Joppiesaus

De Joppiesaus is niet meer weg te denken uit de wereld van snacks en frituur. Je komt hem dan ook steeds vaker tegen. Laatst was ik in een schnitzelrestaurant en daar kon ik zelfs een XXL-schnitzel bestellen die volledig bedekt was met Joppiesaus. En een flinke portie friet natuurlijk.

In mijn recept voor koolhydraatarme patat gaf ik aan dat ik het vooral moeilijk vond om geen friet en snacks meer te kunnen eten. Gelukkig was daar een vervanger voor. Maar die koolhydraatarme frieten zijn natuurlijk extra lekker met Joppiesaus.

Onlangs zat ik op Pinterest en kwam ik dit heerlijke recept tegen. Het smaakt bijna hetzelfde als Joppiesaus en ik wilde het graag met je delen, zodat ook jij jezelf weer eens kan verwennen met een bord patat en deze lekkere saus (maar dan met veel minder koolhydraten)!

Oh ja, onderstaand recept is ook nog eens lactose- en glutenvrij.

 

Wat heb je nodig?

  • 10 zilveruitjes
  • 1 ei (op kamertemperatuur, dus van tevoren eventueel uit de koelkast halen)
  • 1 ui
  • 1 dl olie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels curry
  • 2 theelepels kerrie
  • 2 theelepels mosterd

 

Bereidingswijze

Snijd de zilveruitjes en de ui in kleine snippers.

Doe het ei, inclusief dooier, de citroensap, curry, kerrie en mosterd bij elkaar in je blender. Voeg er olie (kokosolie bijvoorbeeld) aan tot je de messen van de blender niet meer ziet.

Doe de deksel erop en mix de inhoud door de momentschakelaar te gebruiken.

Controleer hoe stevig de saus is en voeg eventueel wat extra olie toe, waarna je de boel weer blendert.

Zodra je tevreden bent doe je de snippers ui in de blender en pureer je die nog even kort mee.

 

Met name de combinatie mosterd-kerriesaus zal zorgen voor een echte Joppiebeleving.

 

Wil je meer lekkere recepten om je vingers bij af te likken én waarmee je weinig tot geen koolhydraten binnen krijgt? Lees dan onze review van de Afslank Receptenbijbel.

35