3 koolhydraatarme recepten voor Halloween

Halloween zou wat mij betreft in Nederland net zo groots gevierd mogen worden als in de Verenigde Staten. Een eng feest? Helemaal niet! Ik vind het juist gezellig. Iedereen verkleed, kinderen de deur langs voor snoep en met vrienden en familie lekker eten en drinken.

Omdat ik zelf een fan ben heb ik om mij heen een schare Halloweenfans verzameld. In oktober komen we samen om pompoenen uit te hollen (een Amerikaans gebruik) onder het genot van lekker eten en drinken.

Het is nu oktober en Halloween komt steeds dichterbij. Daarom deel ik graag deze 3 heerlijke koolhydraatarme recepten voor Halloween!

 

#01 Romige truffels van pompen cheesecake

De herfst en Halloween kennen één belangrijk symbool: de pompen. En dat je met pompoen leuke dingen kunt, wist je natuurlijk al. Voor deze truffels van pompoen cheesecake (ongeveer 20 stuks) heb je het volgende nodig:

 

Voor de cheesecake:

  • 400 gram roomkaas, verzacht
  • 375 ml pompoenpuree
  • 250 gram zoetstof
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1/2 theelepel gemalen gember
  • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
  • Voor het jasje van chocolade:
  • 2 eetlepels boter
  • 150 gram pure chocolade

 

Bereidingswijze:

Verhit de oven op 150 graden en vet een ovenschaal in.

Combineer in een grote kom de roomkaas, pompoenpuree en zoetstof samen tot een lekker mengsel. Kluts hier de eieren doorheen.

Roer vervolgens ook de vanille, gember, kaneel en nootmuskaat in dit mengsel mee tot er een glad mengsel ontstaat.

Dit gladde mengsel giet je in de ovenschaal en bak je gedurende 30 tot 40 minuten. Haal het dan uit de oven en laat het afkoelen in de koelkast gedurende 2 uur.

Zodra de cheesecake is afgekoeld, kun je een deze uit de koelkast halen en balletjes gaan rollen. Deze stevige balletjes zet je vervolgens weer een uur in de koelkast, zodat ze steviger worden.

De laatste stap is het chocolade omhulsel. Smelt de boter en chocolade in een pannetje en houd de balletjes hier kort in. Laat de chocolade vervolgens stollen.

Bewaar de truffels in de koelkast.

 

#02 Griezelig groene avocado brownies

Deze brownies op basis van avocado zullen een echt eye-catcher zijn. De brownies zijn op basis van pure chocolade en daarmee toegestaan in een koolhydraatarme levensstijl.

 

Je hebt nodig:

  • 2 grote rijpe avocado’s, gestampt
  • 200 gram ongezoete bakchocolade, gesmolten
  • 3 eetlepels avocado- of kokosolie
  • 300 ml zoetstof
  • 4 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 4 eetlepels kokosnootmeel
  • ½ theelepelbakpoeder
  • ½ theelepel kaneel
  • ¼ theelepel Keltisch zeezout

Voor de groene saus:

  • 1 grote rijpe avocado
  • 250 gram zoetstof
  • ¼ theelepel vanille extract (of munt extract)

·
Bereidingswijze

Verhit de oven tot 180 graden. Vet een grote ovenschotel in die in de oven kan. Doe in deze kom vervolgens de avocado, gesmolten chocolade en olie.

Roer de zoetstof erdoorheen, voeg de eieren en het vanille-extract toe. Meng alles goed door.

Voeg vervolgens de kokosnootmeel, bakpoeder, zout en kaneel toe. Het geheel moet lekker glad zijn.

Strijk de mix glad in de grote ovenschotel en zet deze gedurende een half uur in de oven.

Laat daarna goed afkoelen in de koelkast.

Snijd na het koelen de brownie in plakken.

Mix voor de saus de rijpe avocado en de zoetstof met de vanille-extract in een blender tot er een sausje ontstaat. Giet dit sausje over de brownies heen en laat nog even stollen.

 

 

#03 Halloween koekjes

Deze Halloween-koekjes zien er niet alleen heel erg griezellig uit, maar smaken ook nog eens goed. Lekker voor bij een kopje pumkin latte macchiato!

 

Je hebt nodig

Voor de koek:

  • 500 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels havermeel of 1 eetlepels kokosnootmeel
  • 1/2 theelepel verdikkingsmiddel (xanthaangom bijvoorbeeld)
  • 1/4 theelepel zout
  • 6 eetlepels boter, verzacht
  • 125 gram zoetstof
  • 1 groot ei
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • Noten en zaden (voor het gezicht)

 

Voor het suikerglazuur:

  • 4 eetlepels boter, verzacht
  • 200 gram zoetstof
  • 3 tot 5 eetlepels volle room, kamertemperatuur
  • 1/2 theelepel vanille
  • 3 druppels rode kleurstofpasta
  • 3 druppels gele kleurstofpasta

 

Bereidingswijze:

Voor de koekjes stop je de amandelmeel, het havermeel/ kokosnootmeel, het zout en de zoetstof samen in een kom. Je mengt het samen met het ei en de gesmolten boter tot een glad mengsel. Voeg ook de vanille toe.

Vorm van dit deeg een groot stuk deeg waar je straks koekjes uit kunt snijden. Snijd alvast de vormpjes van pompoenen uit op de grootte die je wil hebben (het overige deeg kun je nogmaals kneden tot een nieuw koekje).

Laat het geheel ongeveer een uur koelen in de koelkast.

Verhit de oven op 200 graden en bak hierin de koekjes gedurende 12 tot 15 minuten. Houd ze goed in de gaten.

Laat ze afkoelen, terwijl je het suikerglazuur maakt.

Doe de boter, zoetstof, room, vanille en kleurstofjes in en een schaal en meng deze goed door elkaar. Bestrijk er vervolgens de koek mee, zoals op de afbeelding.

Gebruik eventueel wat noten en zaden om het gezicht af te maken.

 

104