Muffins van zemelen met kaneel en rozijnen

Een goed ontbijt is erg belangrijk. Sinds ik koolhydraatarm ben gaan eten en drinken, heb ik dan ook tal van ontbijtjes geprobeerd. Mijn voorkeur gaat uit naar een ontbijt dat je eenmalig maakt en waar je dan enkele dagen van kan profiteren, zoals de notencake die ik eerder beschreef.

Maar ook dit gerecht van muffins met kaneel en rozijnen maak ik graag!

 

Je hebt nodig:

  • 200 gram tarwezemelen
  • 150 gram meel
  • 70 gram sultanarozijnen
  • 125 ml kokend water
  • 4 eetlepels olie (zonnebloem)
  • 250 ml melk (halfvol)
  • 1 ¼ theelepel baksoda
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
  • 1 middelgroot ei (licht geklopt)
  • 50 gram bruine basterdsuiker

 

Bereidingswijze

Doe de tarwezemelen met de sultanarozijnen in een grote kom. Voeg hier het kokende water aan toe en laat het lekker even weken. Het water moet afgekoeld zijn voordat je vervolgens de suiker, het ei en de olie aan de mix toevoegt.

Roer de melk door de mix heen en schep dan het meel erdoorheen, samen met de theelepel kaneel. Doe ook de baksoda, de sinaasappelrasp en het zout door de mix.

Zet de oven aan op 220 graden. Schep vervolgens het beslag in muffinvormpjes en bak ze ongeveer 20 minuten, tot ze stevig aanvoelen en goed gerezen zijn. Met een satéprikker kun je controleren of de muffins goed gaar zijn.

 

Voedingswaarde

Per muffin circa 27 gram koolhydraten. Maak het gerecht nog koolhydraatarmer door hazelnoot- of amandelmeel te gebruiken!

 

Meer recepten

Wil je meer ontbijtrecepten? Lees dan onze review over het uitgebreide kookboek ‘de Afslank Receptenbijbel’ en maak kennis met de vele voordelen van koolhydraatarme en –beperkte gerechten.

Lees de review van de Afslank Receptenbijbel

122