Omelet met tomaten, spinazie en feta

Ei is eiwitrijk en daarmee past het perfect in een koolhydraatarme- of beperkte levenswijze. Ik eet niet heel veel ei, maar ik vind het wel erg lekker. Zoals dit gerecht voor een omelet met tomaten, spinazie en wat feta. Natuurlijk kun je hier zelf heel creatief in zijn en eender welke groente dan ook gebruiken die je nog in je koelkast hebt liggen!

 

Je hebt nodig:

  • Handje babyspinazie
  • 1 ei
  • 2 eiwitten
  • 1 kleine tomaat (in stukjes)
  • 25 gram verkruimelde feta
  • 1 eetlepel water
  • Vetarme bakspray
  • Zout en peper

 

Bereidingswijze

Doe de spinazie eerst in een vergiet en schenk er kokend water over om de spinazie te laten slinken. Spel dan onder koud water af en knijp de spinazie uit.

Doe zowel het ei als de eiwitten in een kommetje en klop het met een vork tot er een glad mengsel ontstaat.

Roer dan de eetlepel water erdoorheen en voeg er naar smaak peper en zout aan toe.

Vet een koekenpan in met de bakspray en zet deze op een matig vuurtje. Schenk dan het mengsel van ei erin en laat het stollen. Wanneer het ei bijna gestold is, schep je op één helft de feta, spinazie en tomaat. Verwarm dan nog eventjes een minuut goed door en vouw de omelet dicht.

 

Voedingswaarde

Per omelet zo’n 5 gram koolhydraten. Deze omelet is bedoeld voor 1 persoon.

 

Meer recepten

Heb jij zin in meer smakelijke koolhydraatarme gerechten? Trakteer jezelf dan op het meest uitgebreide receptenboek van dit moment en ontdek de vele voordelen die koolhdyraatarm eten voor jouw lichaam en gesteldheid te bieden heeft.

Ga naar de Afslank Receptenbijbel

132