Thais gekruide kipballetjes

Deze Thaise kipballetjes kun je maken als diner, maar ook voor tussendoor. Het zijn lekkere balletjes die je op feesten en partijen langs kan laten gaan. Ik maak ze altijd met een dubbele portie, omdat ik weet dat ze toch wel op komen.

 

Je hebt nodig:

1000 gram kipgehakt

4 lente-uitjes

90 gram vers broodkruim

5 gram gehakte koriander (vers)

3 eetlepels zoetzure Chilisaus

1-2 eetlepels citroensap

2 eetlepels olie

1 eetlepel gemalen koriander

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en meng in een grote kom het gehakt met de broodkruim.

Voeg de uitjes, de korianders (gemalen en vers), de Chilisaus en de citroensap toe. Meng alles goed door elkaar. Rol het mengsel dan met natte handen tot kleine balletjes. Groter kan natuurlijk ook, maar net hoe je ze lekker vindt.

Zet een grote, zware koekenpan op het vuur. Doe de olie erin en bak de kipballetjes rondom goudbruin zijn.

Laat ze na het bakken even uitlekken en leg ze dan op een bakplaat. Plaats deze 5 tot 10 minuten in de oven tot ze gaar zijn.

 

Voedingswaarde

Per portie (100 gram): 10 gram koolhydraten, 40 gram eiwitten, 8 gram vet, 1 gram voedingsvezels, 85 mg cholesterol en 275 calorieën (1160 kJ).

 

Meer recepten

Wil jij nog meer recepten als deze om mee af te vallen? Trakteer jezelf dan op de Afslank Receptenbijbel. In dat boek tref je ruim 100 koolhydraatarme recepten voor elk moment van de dag.

Ga naar de Afslank Receptenbijbel

165