Timbaaltjes met pasta en spinazie

Ken jij timbaaltjes al? Dat zijn een soort van aluminiumvormpjes waar je de lekkerste gerechten in kunt bereiden. Ze doen een beetje denken aan een pudding.

Een heerlijk gerecht zijn deze timbaaltjes met pasta en spinazie.

 

Wat heb je nodig?

  • Timbaaltjes (6 vormpjes)
  • 500 gram spinazieblaadjes, gekookt
  • 250 ml slagroom
  • 8 losgeklopte eieren
  • 100 gram gekookte pasta (koolhydraatarm voor minder koolhydraten!)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 30 gram boter
  • 60 gram geraspte oude kaas
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 gehakte ui

 

Bereidingswijze

Zet de oven aan en verwarm deze voor op 180 graden. Kwast de vier timbaaltjes in met wat olie.

Bekleed de bodem van elk timbaaltje met wat bakpapier.

Verhit in een koekenpan de olie op een matig vuur en bak hierin de ui tot deze gaar is. Voeg dan de spinazie (goed uitgelekt!) toe en roer deze er goed doorheen. Laat gedurende 1 minuut bakken.

Neem dan alles van het vuur en laat afkoelen. Klop de eieren en de room door de koekenpan heen en schep er dan de pasta, de kaassoorten en wat peper met zout doorheen.

Pak een handige opscheplepel en vul de vormpjes netjes met deze mix.

De vormpjes plaats je vervolgens in een braadpan. Vul de pan verder op met kokend water, totdat het ongeveer tot halverwege de zijkanten van de timbaaltjes komt.

Zet ze dan 30 minuten in de oven. De timbaaltjes moeten stevig zijn. Controleer of dit het geval is en zet ze terug als ze nog slap aanvoelen. Of ze gaar zijn controleer je door er een mes in te steken. Dit moet er dan schoon weer uitkomen.

Nadat je ze uit de oven hebt gehaald, dienen de timbaaltjes 15 minuten te rusten. Snijd ze dan langs de binnenrand los en zet ze op een bordje.

 

Voedingswaarde

Per portie (100 gram bij “normale” pasta): 13 gram koolhydraten, 16 gram eiwit, 20 gram vet, 2 gram voedingsvezel, 260 mg cholesterol en 300 calorieën (1280 kJ).

 

Meer recepten

Kun jij meer van dit soort smakelijke recepten goed gebruiken? Wil je meer koolhydraatarm gaan leven? Lees dan onze review van de Afslank Receptenbijbel, hét boek dat je echt helpt om grip op koolhydraten te krijgen.

Lees de review van de Afslank Receptenbijbel

121