3 variaties op ontbijtmuffins met zemelen

Zoals ik al vaker geschreven heb, houd ik van ontbijtrecepten die je van tevoren kan maken en waar je langer van kan genieten. Deze ontbijtmuffins zijn daar een voorbeeld van.

Maar natuurlijk wil je ook wel eens wat anders eten.

Daarom heb ik hierbij 3 heerlijke variaties voor je van dit recept voor ontbijtmuffins met tarwezemelen.

Lees eerst het basisrecept en pas dan onderstaande variaties toe.

 

#1 Blauwe bessen met zemelen

Vervang de sultanarozijnen voor 100 gram blauwe bessen. Laat de kaneel ook achterwege om de smaak van de blauwe bessen goed uit te laten komen. Roer deze blauwe bessen door het beslag en maak de muffins op de gebruikelijke manier klaar.

Aantal koolhydraten per muffin: ca 27 gram

 

#2 Bananenmuffins met zemelen

Prak een banaan en roer die door het beslag. Gebruik in plaats van 50 gram suiker nu slechts 40 gram suiker. Of kies een andere zoetstof om het gerecht nog koolhydraatarmer te maken!

Wanneer je het lekker vind kun je ook enkele walnoten, amandelen of hazelnoten fijnhakken en door het beslag roeren.

Aantal koolhydraten per muffin: ca 26 gram

 

#3 Pompoenmuffins met zemelen

Voeg aan het beslag nog 125 gram pompoenpuree toe. Vervang de theelepel kaneel voor een theelepel met koekkruiden. Je krijgt dan echte pumpkin spiced muffins, om je vingers bij af te likken!

Aantal koolhydraten per muffin: ca 28 gram

 

Teveel koolhydraten?

Je hebt koolhydraatarm en koolhydraatarm. Omdat ik zelf al een tijdje bezig ben, permitteer ik mezelf meer koolhydraten. Wanneer je vindt dat de koolhydraten in deze gerechten nog teveel zijn, kun je het volgende doen om het aantal koolhydraten drastisch te verminderen:

  • Gebruik sukrin in plaats van basterdsuiker (proef zelf even hoeveel je dan precies nodig hebt, want smaken verschillen en het is niet zo dat je 70 gram basterdsuiker voor 70 gram sukrin moet vervangen!)
  • Maak gebruik van amandelmeel, hazelnootmeel of havermoutmeel in plaats van volkorenmeel (in havermoutmeel zitten overigens ook veel koolhydraten, maar die zijn complex en dus toegestaan).

 

Meer gerechten

Wil jij meer koolhydraatarme gerechten tot je beschikking hebben en zeker weten dat je met je gerechten toewerkt op een gezonder gewicht? Dan raad ik je aan om de Afslank Receptenbijbel te lezen.

Ga naar de Afslank Receptenbijbel

209