Lekkere kleverige vijgen in Griekse yoghurt

Griekse yoghurt kan je helpen om snel en makkelijk een ontbijtje op tafel te toveren. Zelf ben ik gek op Griekse yoghurt met noten, maar houd ik ook van de zoete, bijzondere smaak van vijgen. Menig zondagochtend begin ik op mijn balkonnetje met dit heerlijke ontbijt.

Ik deel het graag met je.

 

Je hebt nodig:

  • 4 eetlepels Griekse yoghurt (bij voorkeur vetvrij)
  • 4 vijgen
  • 8 pecannoten
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • ½ eetlepel bruine basterdsuiker (of een snufje sukrin)
  • Mespuntje kaneel
  • Vetarme bakspray

 

Bereidingswijze

Snijd de vijgen in de lengte door de midden en leg ze even apart.

Rooster in een kleine koekenpan de pecannoten tot ze rondom iets bruin zijn. Schud de pan geregeld even om te voorkomen dat de noten aanbranden. Haal de noten uit de pan en zet ze even apart.

Pak een laag kommetje. Doe hier de suiker, kaneel en azijn in.

Voeg dan de halve vijgen toe en schep ze door deze marinade.

Pak de grill en verwarm deze voor op een matig vuurtje. Bekleed de grillpan met wat aluminiumfolie en vet deze lichtjes in met wat bakspray. Hiermee voorkom je dat de vijgen blijven kleven aan de folie.

Grill de vijgen aan beide kanten 2 tot 3 minuten tot ze gaar zijn, maar nog niet slap. Laat ze dan afkoelen en voeg ze aan de Griekse yoghurt toe.

Bestrooi de yoghurt met de pecannoten.

 

Voedingswaarde

Per portie bevat dit gerecht 13 gram koolhydraten en 140 calorieën. Door het gebruik van sukrin in plaats van basterdsuiker verlaag je het aantal koolhydraten nog verder. Voeg sukrin vooral naar smaak toe en niet naar hoeveelheid (want ½ theelepel sukrin is vele malen zoeter dan ½ theelepel basterdsuiker!).

 

Meer recepten

Ben jij helemaal in de koolhydraatarme en –beperkte recepten? Dan zou je het uitgebreide kookboek én naslagwerk ‘de Afslank Receptenbijbel’ eens moeten lezen. Want hierin vind je de meest lekkere gerechten waarmee je aanzienlijk af kunt vallen, maar ook tegemoet komt aan je verdere gezondheid.

Ga naar de Afslank Receptenbijbel

128