Bananenbrood van amandelmeel glutenvrij

Sinds ik koolhydraatarm ben gaan eten, loop ik er tegenaan dat het soms lastig is om even snel te ontbijten of te lunchen. Eigenlijk moet je alles voorbereiden, want koolhydraatarm pluk je niet een boterham uit een zak brood.

Daarom ben ik altijd blij met recepten die je voor langere tijd maakt. Zelf doe ik altijd op de zondagmiddag een en ander aan voorbereidingen. Zo ook deze heerlijke bananenbrood van amandelmeel (ook nog eens glutenvrij). Ik maak er vaak 1 op zondag en kan daar de hele week mee doen. Omdat ik van variëren hou, neem ik het de ene keer mee als lunch en de andere keer eet ik een plakje als ontbijt.

Dit recept is makkelijk te bereiden. Hoe vaker je het doet, hoe sneller het gaat.

 

Je hebt nodig

  • 150 gram amandelmeel
  • 3 rijpe bananen
  • 40 gram gedroogde vijgen
  • 40 gram verse dadels
  • 60 gram walnoten
  • 3 eieren
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 175 graden. Haal de pitjes uit de dadels en snijd de steeltjes van de vijgen af. Maal de dadels, bananen en vijgen tot ze een glad mengsel vormen. Doe dit in de keukenmachine. Klop de drie eieren in een grote kom. Doe hier het amandelmeel doorheen en voeg vervolgens het gladde mengsel van banaan, dadel en vijgen toe.

Hak de walnoten in grove stukjes. Roer ze met wat zout en bakpoeder door het beslag heen. Giet het mengsel in een cakeblik en plaats dit in de oven voor circa 60 minuten.

Laat na afloop 10 minuten afkoelen voor het te nuttigen.

224