4 variaties op kleverige vijgen met Griekse yoghurt

Heb jij ook zo genoten van mijn gerecht voor kleverige vijgen met Griekse yoghurt, dat ik zelf graag als ontbijt nuttig? Dan kun je vast ook genieten van de vier variaties die ik tegenwoordig ook vaak op dit gerecht maak.

Lees voor je begint het officiële gerecht even en pas het aan zoals ik hieronder beschrijf. Daarmee krijg je er nog vier ontbijtrecepten bij om je vingers bij af te likken.

 

#1 Gegrilde vijgen met geitenkaas

Houd je van geitenkaas? Dan kun je in dit gerecht de Griekse yoghurt vervangen door 50 gram zachte geitenkaas. Het beste is om de geitenkaas om kamertemperatuur te houden.

Aantal koolhydraten: 9 gram.

 

#2 Gegrilde vijgenparfait

Maak het helemaal bond en maak een gegrilde vijgenparfait van dit recept! Dat doe je door de vijgen te bereiden zoals in het recept, maar ze niet te halveren maar in vieren te snijden. Je hebt dan dus 16 partjes. Leg deze afgewisseld met de yoghurt in twee tumblerglazen en bestrooi elk glas met een eetlepel granola. Voor 1 persoon gebruik je dus de helft van dit recept!

Aantal koolhydraten: 15 gram.

 

#3 Gegrilde banaan met Griekse yoghurt

Vervang de vijgen door 2 bananen en gebruik geen balsamico. Snijd de bananen in de lengte door midden en bestrooi ze met de suiker (of een beetje sukrin) en een paar snufjes kaneel of koekkruiden. Grill ze daarna gedurende een minuut of 3. Schep de Griekse yoghurt over de bananen uit en verdeel ook de pacannoten. Voor 1 persoon gebruik je de helft van dit recept.

Aantal koolhydraten: 27 gram.

 

#4 Gegrilde abrikozen met Griekse yoghurt

Als je meer van abrikozen bent, kun je de vijgen ook achterwege laten in dit gerecht. Vervang ze dan voor 4 abrikozen (ontpit), die je in de lengte gehalveerd hebt. Gebruik geen balsamico in dit gerecht, maar bereid het verder zoals in de basis.

Aantal koolhydraten: 13,5 gram.

 

Meer recepten

Ben jij fan van koolhydraatarme gerechten en zoek je nog meer recepten voor een lekker koolhydraatarm ontbijt? Doe dan je voordeel met het kookboek van dit moment, waarin je niet alleen de lekkerste ontbijtrecepten vindt, maar ook nog eens een schat aan informatie.

Ga naar de Afslank Receptenbijbel

199