4 smakelijke variaties op een omelet met tomaat, spinazie en feta

Eerder deelde ik dit heerlijke recept voor een omelet met tomaat, spinazie en feta met je. In dat recept deelde ik je al mee dat je eindeloos kan variëren in omeletten en dat je dus heel veel verschillende ontbijtjes kan verzorgen.

Maar graag bied ik je hierbij 4 variaties aan welke ik met enige regelmaat probeer. Met name variatie 2 is mijn persoonlijke favoriet.

Gebruik het oorspronkelijk gedeelde recept als basis en voeg aan met onderstaande tips.

 

#1 Witte feta met spinazie

Laat in deze variant het ei achterwege, maar voeg wel een extra eiwit toe. Je hebt dan drie eiwitten. Van een omelet is weliswaar geen sprake meer, maar smaakvol is dit gerecht zeker.

Aantal koolhydraten: ca 5 gram.

 

#2 Omelet met tomaat en  ham

Gerookte ham vind ik altijd erg lekker. In deze variatie laat je zowel de spinazie als de feta achterwege. In plaats daarvan voeg je met de tomaat 1 plakje gerookte ham (extra mager en in kleine stukjes gesneden) toe aan de omelet. Wanneer je het lekker vind, doe je er ook nog een versnipperd lente-uitje bij.

Aantal koolhydraten: ca 6 gram.

 

#3 Omelet met tomaten, spinazie en geitenkaas

Als je de feta niet zo’n succes vind, kun je die ook vervangen door 25 gram verkruimelde en zachte geitenkaas.

Aantal koolhydraten: ca 5 gram.

 

#4 De Provençaalse omelet

Laat voor de Provençaalse omelet de feta achterwege. Voeg wel een in plakjes gesneden champignon toe, een in kwart gesneden rode paprika en een gesnipperd lente-uitje. Bestrooi tot slot met wat gehakte verse peterselie (1 eetlepel) en basilicum (1 eetlepel).

Aantal koolhydraten: ca 7,5 gram.

 

Meer gerechten

Ben je op zoek naar meer ontbijtrecepten? Dan raden we je aan om de Afslank Receptenbijbel te raadplegen. Niet alleen krijg je hierbij diverse heerlijke gerechten aangereikt, ook kun je veel informatie vinden over de voordelen van koolhydraatarm- en beperkt leven.

Ga naar de Afslank Receptenbijbel

156