Bloemkoolrijst is verreweg het meest makkelijke en gezonde alternatief voor alle recepten die je nu maakt met gewone rijst. Daarmee gaat er vast een wereld voor je open! Denk je eens in: vanaf nu kun je in de koolhydraatarme keuken niet alleen de lekkerste Indiase, Thaise en Chinese gerechten bereiden, maar ook koolhydraatarms sushi!
Wat heb je nodig?
- 1 grote bloemkool (voor circa 100 gram rijst)
- 2 eetlepels olie (zonnebloem-, sla- of kokosolie)
- Zout en peper
Bereidingswijze
Leg de bloemkool op het aanrecht en snijd deze in stukken, inclusief de stronk. Was de stukken goed. Maak de bloemkool vervolgens goed droog en stop deze in een keukenmachine of blender, net zolang tot er korreltjes (ter grootte van rijstkorreltjes) ontstaan.
Bak deze bloemkoolrijst met een klein beetje olie gedurende een kwartier in een grote wok. Roer af en toe goed door.
Met peper en zout kun je deze bloemkoolrijst op smaak brengen.
Variatie
In een variatie wordt er ook een teentje knoflook door de wok geraspt. Dit geeft een net wat andere smaak aan de bloemkoolrijst.
Start vandaag nog met een gratis weekmenu
Ben jij van plan een koolhydraatarm dieet te gaan volgen? Laat je dan begeleiden met een gratis weekmenu, boordevol lekkere recepten én een boodschappenlijstje, zodat je zeker weet dat je alle gezonde ingrediënten in huis haalt.