Scherpe Chinese soep

Een heerlijk Aziatisch recept, deze scherpe Chinese soep. Ook lekker zurig. Alleen al de ingrediënten maken dat je je in Aziatische sferen waant.

 

Je hebt nodig:

3 eetlepels witte wijnazijn

1 liter groentebouillon

2 theelepels sesamolie

2 theelepels maïzena

8 gedroogde shiitake

125 gram stevige zijdetofu (in smalle, lange repen gesneden)

2 theelepels lichte sojasaus

1 lente-uitje, in kleine ringetjes

125 gram bamboescheuten (in smalle repen gesneden)

Witte peper

 

Bereidingswijze

Laat de shiitake een half uur in een kommetje weken met 125 ml heet water. Giet de shiitake daarna af en bewaar het weeknat in het kommetje.

Verwijder de steeltjes van de shiitake en snijd de hoedjes in vier partjes.

Klop in een kom met wat sesamolie en 2 eetlepels van de bouillon de maïzena.

Giet het overige bouillon in een grote steelpan en breng deze aan de kook. Voeg daarna de shiitake en bamboescheuten erbij. Breng met zout op smaak en laat gedurende 5 minuten sudderen op een wat lager vuur.

Voeg daarna de tofu, witte wijnazijn en de sojasaus toe. Breng op smaak met wat witte peper.

Breng de soep wederom aan het sudderen. Roer nu het papje maïzena er doorheen en blijf roeren tot de soep dikker is geworden.

Schep de soep daarna in kommen en leg er een ringetje lente-ui op als garnering.

 

Voedingswaarde

Per portie (100 gram): 6 gram koolhydraten, 3,5 gram eiwitten, 4 gram vet, 1 gram voedingsvezel, 0 mg cholesterol en 75 calorieën (320 kJ).

 

Meer recepten

Wil jij meer van dit soort lekkere, koolhydraatarme recepten in bezit krijgen? Gun jezelf dan de complete koolhydraatarme kooksensatie de Afslank Receptenbijbel, boordevol kennis over voeding en gezondheid.

Ga naar de Afslank Receptenbijbel

172