Houd jij ook zo van ricotta? Dan is dit recept zeker iets voor jou. Ik vind het zelf een lekker fris recept en ik maak het dan ook vaak in het voorjaar of in de zomer. Maar wanneer ik de zomer mis, maak ik het ook in de herfst in de winter. Toch nog een vleugje zomergevoel! Het is een recept voor een voorgerecht met weinig (3 gram) koolhydraten per portie.
Wat heb je voor 4-5 personen nodig?
- 1 kilo ricotta
- Olijfolie
- 1 teentje geknepen knoflook
- Een halve ingemaakte ctiroen, afgespoeld en in dunne reepjes (schil en vlees verwijderd)
- 75 gram halfgedroogde tomaten, in grove stukken
- 15 gram fijngehakte bladpeterselie
- 25 gram gehakte korianderblaadjes
- 3 eetlepels vergine olijfolie
- 1-2 eetlepel citroensap
Bereidingswijze
Zet de oven alvast aan op 250 graden. Leg de ricotta op een bakpapier op een bakpplaat. Kwast de ricotta een klein beetje in met de olijfolie en bak deze gedurende 25 minuten in de oven. De kaas moet goudbruin van kleur zijn.
Laat het vervolgens 10 minuten rusten.
Schep de kaas met behulp van een schuimspaan over een groot bord.
Doe de knoflook, tomaten, citroen, koriander, peterselie, citroensap en olie in een kom. Meng alles goed door elkaar.
Lepel deze dressing over de ricotta.
Ben jij op zoek naar koolhydraatarme recepten waarmee je echt vet kunt verbranden? Recepten die je helpen bij het afvallen én lekker zijn? Lees dan onze review van de Afslank Receptenbijbel en haal het beste koolhydraatarme kookboek van dit moment in huis!