Zoete koolhydraatarme ontbijtrepen

Ik schreef al eerder dat het soms zoeken is naar kant-en-klare producten om mee te nemen. Koolhydraatarm eten betekent nu eenmaal dat je toch zelf een en ander moet voorbereiden. Ik wil hier niet teveel tijd aan kwijt zijn en ben dus altijd blij als er een recept voorbij komt dat je in een mum van tijd kunt bereiden en dat ook nog eens voor langere tijd mee kan gaan.

Dat was het geval bij het bananenbrood van amandelmeel, maar is ook zeker het  geval bij dit recept voor koolhydraatarme ontbijtrepen. Intussen heb ik dit recept meerdere keren bereid en wissel ik de repen af met plakjes bananenbrood en salades. Heerlijk vind ik ze.

Ik raad aan om het recept eerst uit te proberen (voor 6 repen). Als je dan meer wil, kun je de hoeveelheden makkelijk verdubbelen of zelfs verdrievoudigen. Zelf maak ik altijd 18 repen voor een week, zodat ik ook als tussendoortje nog eens zo’n reep kan pakken. En mijn vriendin wil sinds kort ook koolhydraatarm, dus die eet regelmatig een reepje met me mee.

Veel plezier met bereiden!

 

Je hebt nodig

  • 100 gram hazelnoten
  • 60 gram kokosolie
  • 20 gram tarwezemelen
  • 15 gram geraspte kokos
  • 10 gram cacaopoeder
  • 1 ei
  • 30 gram sukrin
  • 10 gram psylliumvezels

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Begin met het smelten van de kokosolie. Hak de kleine hazelnoten in stukjes. Meng vervolgens alles door elkaar en duw dit stevig aan op de bodem van een cakevorm. Met de bolle kant van een lepel (natgemaakt tegen het plakken) glijd je de substantie goed glad.

Je zet de koek nu 25 minuten in de oven. Laat het na de oven koud worden en snijd de koek in zes gelijke repen. Heerlijk als tussendoortje, maar ook prima bij het ontbijt.

136