Spinaziewraps met zalm

Ik ben zelf gek op spinazie. De ijzer kan ik bijna voelen met mijn tanden. Ik heb dan ook altijd het idee dat ik Popeye ben en een bonk aan spieren ontwikkel. Zeker toen ik nog bezig was met afvallen at ik heel veel spinazie in mijn gerechten, omdat ik geloofde in de koolhydraatarme werking. De ijzers maakten het helemaal af.

Mijn liefde voor spinazie is gebleven, want ik gebruik nog vaak spinazie in mijn gerechten. Ook met het oog op koolhydraatarme recepten kun je veel met spinazie doen.

Deze spinaziewraps met zalm zijn een favoriet, die maandelijks minstens twee keer wordt gemaakt. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Ik deel het recept graag met je, maar wil er wel bij zeggen dat er honderden manieren zijn om dit te bereiden. Mijn manier is maar één van de vele wegen die naar Rome leiden. Op internet en in kookboeken zijn veel verschillende varianten te vinden. Schroom niet om een ander recept te gebruiken als je dat lekkerder lijkt.

Nu is het aan jou om je Popeye te gaan voelen. Geniet van dit heerlijke recept!

 

Je hebt nodig

4 grote eieren

225 tot 250 gram diepvries bladspinazie

1 theelepel pittige mosterd

25 gram pijnboompitten

250 gram gerookte zalm

25 gram sojameel

olijfolie

1 theelepel witte wijnazijn

peper en zout.

 

Bereidingswijze

Zorg dat de diepvriesspinazie is ontdooid voor je begint. Mix de vier eieren en de spinazie in een grote kom. Doe hier ook het sojameel en peper en zout bij. Maak in een koekenpan wat olijfolie warm. Bak hier een kwart van het beslag voor de eerste rap in. Keer na vier minuten de wrap om en bak deze nog twee minuten goed door.

Bak ook de andere drie wraps af. Laat ze na afloop afkoelen.

In een droge koekenpan rooster je de pijnboompitten tot ze licht verkleuren. Vervolgens laat je ze afkoelen.

Van de mosterd, wijnazijn en olijfolie maak je een dressing. Je kunt hier wat peper en zout aan toevoegen. Beleg elke wrap met zo’n 50 tot 60 gram zalm en doe er de dressing doorheen. Werk af met pijnboomputten, rol de wraps op en dien ze op een leuk bord op.

117