Tortellini met saus van noten en kruiden

Een heerlijk recept dat een beetje Italiaans aan doet, maar dat komt waarschijnlijk door de naam. Heerlijk als hoofdgerecht, maar ook prima voor tussendoor. Maak dus gerust wat extra!

 

Je hebt nodig:

  • 500 gram kaastortellini
  • 100 gram gehakte walnoten
  • 100 gram pijnboompitten
  • 60 gram ricotta
  • 60 gram boter
  • 2 eetlepels verse peterselie (gehakt)
  • 2 theelepels verse tijm (gehakt)
  • 3 eetlepels slagroom

 

Bereidingswijze

Doe de pasta in een grote pan en breng deze aan de kook. Giet het geheel nadien af, maar bewaar in de pan.

Verhit de boter in een zware pan. De boter moet schuimen en dan doe je er de walnoten en pijnboomputten bij. Roer gedurende 5 minuten door, totdat ze bruin zijn. Schep dan de peterselie, tijm en naar smaak wat peper en zout er doorheen.

Mix de room door het mengsel van ricotta. Schep de pasta met de saus om en schep er dan wat room overheen. Eet het vervolgens direct op voor de beste smaakbeleving.

 

Voedingswaarde

Per portie: 12 gram eiwit, 40 gram  vet, 13 gram koolhydraten, 3 gram voedingsvezel, 58 mg cholesterol, 465 calorieën (1943 kJ).

 

Meer recepten

Zou je meer recepten tot je beschikking willen hebben? Ontdek dan de 100 lekkerste koolhydraatarme recepten in de Afslank Receptenbijbel. Lees onze review.

103