Heksenkaas met tomaat, olijf en knoflook

Nu we toch bezig zijn met heksenkaas-recepten, heb ik nog een laatste lekker recept voor je. Deze heksenkaas met knolfook, olijf en tomaat is in een handomdraai gemaakt en lekker als tussendoortje. Je kunt dit natuurlijk ook prima als diner of lunch eten.

Eigenlijk kun je hem naar smaak maken en er nog wel meer aan toevoegen. Denk aan ui en champignon, maar ook wat frissere groenten smaken prima, zoals komkommer en paprika. Je gebruikt de heksenkaas dan als het ware als een dipsaus.

Hieronder volgt het recept voor heksenkaas met tomaat, olijf en knoflook. Weet dat je hier dus de vrije hand in hebt en heksenkaas gewoon zo kan eten met wat jij lekker vindt.

 

Je hebt nodig

  • heksenkaas
  • 30 gram zongedroogde tomaten
  • 50 gram olijven
  • twee teentjes knoflook
  • 10 gram verse basilicum.

 

Bereidingswijze

Begin met het laten uitlekken van de tomaten. Snijd de olijven door de midden. Snijd vervolgens de uitgelekte tomaten in grote stukjes. Snijd ook de knoflook in plakjes en voeg alles toe aan de heksenkaas, ook de 10 gram verse basilicum. Met een staafmixer kun je alles goed gladmaken tot er een heerlijke massa ontstaat.

 

Alternatief

Je kunt ook een tomaat door de helft snijden en uithollen. Dan blender je de sap van de tomaat met de olijven en de heksenkaas en giet je deze in de uitgeholde tomaat. Smaakt niet alleen lekker, maar ziet er ook nog eens leuk uit!

Lees ons artikel over koolhydraatarme recepten om meer te weten te komen over hoe je door minder koolhydraten gezonder kunt leven.

149