Röstikoek van knolselderij

Zelf ben ik niet zo’n fan van dit recept. Ik hou gewoon niet zo van knolselderij en dan vallen er redelijk wat koolhydraatarme gerechten weg. Maar mijn vriendin vindt dit wel een lekker recept en in mijn omgeving wordt er ook altijd positief op gereageerd. Dus het kan zijn dat ook jij dit recept wel ziet zitten en ermee af kan vallen.

Nou, dan kan ik het toch beter gewoon met je delen, niet?

 

Je hebt nodig

  • 300 gram gesneden knolselderij julienne
  • 14 gram speltmeel
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 2 grote eieren.

 

Bereidingswijze

Klop de eieren en het speltmeel zo goed dat er geen klonten meer zijn. Voeg hier vervolgens een redelijke portie peper en zout aan toe. Schep de knolselderij (die je van tevoren gesneden hebt) bij het mengsel en roer dit goed om.

In een koekenpan verhit je een scheutje olijfolie. Schep het mengsel in de pan en verdeel het goed over de bodem. De koek moet je ongeveer een kwartier laten bakken om een middelhoog vuur. Keer na een minuut of tien de koek om, zodat ook de andere kant nog goed gebakken wordt.

132