Soep van courgette en prei

Ik ben gek op soepen. In de tijd dat ik nog bezig was met afvallen at ik bijna dagelijks soep, vooral als tussendoortje en inleiding voor het hoofdgerecht. Soepen kun je namelijk snel maken, je kan er eindeloos in variëren en ze hoeven helemaal niet vet te zijn. De basis water is dan natuurlijk ook helemaal ideaal.

Groentesoepen en soepen met tomaat (Italiaanse gekruid) vind ik vaak erg lekker, maar ook deze soep van courgette met prei scoort hoog op mijn waarderingslijst. Het is een pittige soep door de prei, maar hij is wel heerlijk. Bereid hem zelf eens en geef je mening.

 

Je hebt nodig

een courgette

twee kleine preien

een ui

twee theelepels pittige mosterd

zeezout

250 ml water

peper

een teentje knoflook

 

Bereidingswijze

Spoel de courgette van tevoren goed af. Snijd de uiteindes eraf en snijd de courgette in kleine blokjes. Snipper zowel de knoflook als de ui. Snijd de preien in dunne ringetjes, welke je goed wast.

Verwarm olijfolie in een pannetje en fruit de ui en de knoflook hierin. Voeg de pittige mosterd toe. Bak daarna de prei een minuut of twee goed mee. Doe er tot slot de courgette bij en voeg naar smaak peper en zout toe. Bak het geheel nog twee minuten door.

Giet 250 ml water bij het mengsel. Laat deze soep circa een kwartier doorkoken op de zachtste stand. Met de staafmixer kun je tot slot het geheel tot een gladde massa pureren.

163