Spinazie en feta zijn veel terugkomende ingrediënten in de koolhydraatarme keuken. Op zich is dat niet gek, want ze zijn beiden gezond en passend binnen dit dieet. Deze frittata van spinazie met feta vormt daarin geen uitzondering.
Wat heb je nodig?
- 150 gram spinazie
- 70 gram feta (mager), in blokjes van 1 cm.
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 2 eiwitten
- 2 eieren
- 4 eetlepels magere melk
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas (vers geraspt)
Bereidingswijze
Zet de oven aan op 200 graden. Neem een pan en doe hier de spinazie (van tevoren gewassen!) in en voeg ook de knoflook toe. Doe de deksel op de pan en laat het geheel een minuut of 5 lekker stomen. De spinazie moet geslonken zijn.
Laat de spinazie afkoelen. Knijp het overtollige vocht eruit en hak de blaadjes dan in grove stukken.
Neem een grote kom en doe hier de eieren, melk, Parmezaanse kaas en eiwitten in. Klop alles goed door elkaar. Schep daarna ook de spinazie er doorheen en breng het geheel met zout en peper op smaak.
Schep het mengsel van spinazie en kaas in muffinvormpjes. Vul elk vormpje voor drie-vierde. Plaats op elk van de muffins een blokje feta en druk deze erin.
Plaats de muffinvormpjes in de oven. Verwarm gedurende 15 minuten tot ze goudbruin en lekker stevig zijn.
Voedingswaarde
Per frittata: 0 gram koolhydraten, 8 gram eiwitten, 5 gram vet, 0,5 gram voedingsvezels, 100 mg cholesterol, 80 calorieën (336 kJ).
Meer lekkere recepten
Wil jij meer lekkere recepten op tafel kunnen zetten? Bekijk dan onze review van de Afslank Receptenbijbel, het meest verkochte kookboek van dit moment (met reden!)