Varkensvindaloo

Varkensvlees bevalt de meeste mensen prima. Daarom is dit gerecht voor varkensvindaloo ook zo deelbaar. Het idee van vindaloo komt uit India en is een curry. Zeker in Goa is het bekend en geliefd. Vindaloo staat erom zéér pittig te zijn, maar in dit gerecht doe ik rustig aan. Vind je pittig lekker? Doe dan gerust meer vindolapasta in het gerecht!

 

Wat heb je nodig?

  • 1 kilo varkensvlees in blokjes
  • 2 fijngehakte uien
  • 4 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 2 theelepels bruin mosterdzaad
  • 4 eetlepels vindolapasta
  • 1 eetlepel fijngehakte verse gembver
  • 1 eetlepel garam masala
  • 4 eetlepels olie

 

Bereidingswijze

Neem een steelpan en verhit hier de olie in. Plaats het vlees in de pan en bak het in kleine porties goed gaar. Dit duurt zo’n 7 minuten. Neem het vlees dan uit de pan en bewaar het in een apart bakje.

Plaats de knoflook, garam masala, ui, mosterdzaad en gember in de steelpan en bak deze 5 minuten. Roer goed door. De ui moet lekker zacht en glazig worden.

Doe het vlees terug in de pan, voeg de vindolapasta toe en bak het 2 minuten, terwijl je regelmatig omschept. Doe dan 625 ml water erbij en breng het geheel aan de kook.

Draai het vuur dan laag en roer nog even goed door. Het gerecht moet nu anderhalf uur doorpruttelen, maar wel moet je om de 10 minuten even goed roeren. Het vlees wordt zo lekker gaar.

Je kunt dit gerecht het beste eten met koolhydraatarme (bloemkool)rijst.

 

Voedingswaarde

Per portie (100 gram): 4 gram koolhydraten, 58 gram eiwitten, 20 gram vet, 2 gram voedingsvezel, 125 mg cholesterol en 430 calorieën (1806 kJ).

 

Meer recepten

Kun jij ook geen genoeg krijgen van koolhydraatarme recepten? Dan ben je zeker niet de enige. Veel mensen zijn helemaal weg van de koolhydraatarme keuken en zoeken zich suf naar lekkere recepten. Wat dat betreft kunnen we de Afslank Receptenbijbel aanraden. In dit kookboek staan meer dan 100 vernieuwende recepten voor elk moment van de dag. Bezoek de website voor meer informatie.

Ga naar de Afslank Receptenbijbel

72