Kip in prosciutto met salie

Kip verpakt in een ander stukje vlees klinkt misschien te lekker om koolhydraatarm te zijn, maar wanneer je de kip verpakt in prosciutto is er niets aan de hand. Een heerlijk gerecht dat met 0,5 gram koolhydraten per portie echt is toegestaan.

 

Wat heb je nodig?

  • 4 kipfilets
  • 8 plakjes prosciutto
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 3 grote salieblaadjes (vers en in stukken gescheurd)
  • 3 gekneusde en gehalveerde tenen knoflook
  • 1 eetlepel citroensap

 

Bereidingswijze

Neem de kip en snijd overtollig vet en zenen weg. Leg ze dan in een glazen schaal waar ze naast elkaar in passen.

Meng in een kleiner kommetje het citroensap met de olijfolie, de salie en de knoflook. Doe het dan bij de kip en schep de kip goed om, zodat het sap lekker in de kip kan trekken.

Laat het 30 minuten marineren. Sluit goed af met een deksel of doek.

Verwijder de knoflook en bestrooi de kip met zout. Vouw 2 plakken prosciutto rond elke kipfilet en stop er dan ook 2 salieblaadjes tussen (de prosciutto klemt de salie dus tegen de kipfilet). Zorg dat de salie goed vastzit en de prosciutto de salie volledig bedekt.

Zet ze vast met tandenstokers en druk de filets even goed aan, zodat ze lekker zullen bakken.

Verhit in een grote koekenpan wat olie en bak de filets er in middelhoog vuur gedurende 5 minuten er kant goed gaar op. Ze moeten goudgeel van kleur zijn.

Laat dan even rusten en verwijder de tandenstokers. Dien het gerecht vervolgens direct op.

 

Voedingswaarde

Per portie (100 gram): 0,5 gram koolhydraten, 69 gram eiwitten, 30 gram vet, 0,5 gram voedingsvezels, 211 mg cholesterol en 545 calorieën (2285 kJ).

 

Meer recepten

Voel jij je al aardig thuis in de koolhydraatarme keuken? Breid je arsenaal aan recepten dan uit met de ruim 100 recepten die worden aangeboden in de kooksensatie van dit moment: de Afslank Receptenbijbel. Een boek waarin recepten bedoeld zijn om je te helpen bij het afvallen. Lees onze review over dit boek.

107