Eet het beter met Annemieke

Alle seizoenen maken me blij, maar de herfst heeft toch wel een speciaal plekje in mijn hart. De zonnige dagen waarop ik buiten kan genieten van de kleurenpracht worden afgewisseld met knusse, donkere dagen binnen. Een gerecht dat perfect past bij dit seizoen is kip met kerrie, fruit en bloemkoolrijst. Ik deel het recept graag met jullie!

 

Eet het beter

Voor wie mij niet kent: ik ben Annemieke van kids foodblog Eet het beter. Op mijn website vind je gezonde recepten voor het hele gezin. Ik vind het namelijk onwijs belangrijk dat de basis van gezondheid al tijdens de jonge jaren wordt gelegd. Mijn recepten zijn meestal gemaakt van pure en verse ingrediënten, ze bevatten lekker veel groente en minder koolhydraten. Met recht beter eten dus!

Koolhydraatarme recepten: //eethetbeter.nl/category/recepten/speciale-wensen/koolhydraatarm/

 

Voedingsadviseur

Als natuurvoedingsadviseur probeer ik gerechten zo te bedenken dat ze een positieve bijdrage leveren aan je gezondheid. Denk hierbij aan de juiste oventemperatuur of het gebruik van de juiste vetten bijvoorbeeld. Nog veel belangrijker vind ik dat de recepten heel smakelijk zijn! Mijn gezin, bestaande uit mijn vriend en onze drie zonen, keuren de gerechten allemaal. Pas bij een rapportcijfer dat gemiddeld hoger is dan een acht komt het recept op mijn blog!

Recepten die extra geschikt zijn om met kinderen te maken of te eten: //eethetbeter.nl/category/recepten/eten-met-kinderen/

 

Kip in een kerriesaus

Het recept voor kip met kerrie is afkomstig van mijn moeder. Zij maakte dit op een zondag met hele kippenpoten. Het was een tijdrovende klus met een geweldig resultaat! Zelf kies ik voor kipfilet of kipdijfilet en voeg ik romige kokosmelk toe. Bovendien vervang ik de rijst door bloemkoolrijst. Heerlijk! In het gerecht zit ook appel, banaan en rozijnen. Laat ze gerust weg als je het koolhydraatarme dieet heel strikt toepast! Er ontstaat dan een heerlijke kip-currysaus. Zeker met een rood pepertje er doorheen een smakelijk geheel!

 

Recept voor kip met kerrie, fruit en bloemkoolrijst

Gezond recept voor het hele gezin (2 volwassenen en 2/3 kinderen). Lactosevrij.

Wat heb je nodig?

 • 500 gram kipfilet
 • 1 tot anderhalve bloemkool
 • 1 blikje kokosmelk
 • 2 uien
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 eetlepels kerrie
 • 2 handjes rozijnen
 • 1 banaan
 • 1 appel
 • zwarte peper
 • zout
 • roomboter om in te bakken
 • eventueel maizena om te binden

Hoe maak je het?

Snij de ui en de knoflook en fruit deze in een pan met roomboter. Snij ook de kipfilet in blokjes en voeg deze toe aan de uien. Als de kip bijna gaar is, kun je de kerrie, de kokosmelk en de rozijnen toevoegen. Terwijl dit pruttelt kan je de appel in kleine stukjes snijden en tevens in de pan doen. Laat het geheel op laag vuur garen. Maal de bloemkool fijn met de keukenmachine en kies of je deze wilt roerbakken om hem licht te garen of dat je hem rauw wilt eten. Snij de banaan in plakjes en voeg deze toe aan de kip met kerrie. Breng op smaak met zout en peper. Indien nodig kan je de saus binden met maïzena. Serveer de kip met kerrie met bloemkoolrijst en voeg eventueel wat amandelschaafsel of gehakte pistachenoten toe. Eet smakelijk!

Nieuwsgierig naar meer gezonde recepten voor het hele gezin? Bezoek dan www.eethetbeter.nl, meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief (krijg je bovendien een gratis ebook met gezonde traktaties!) of volg me op bijvoorbeeld Facebook of Instagram!

132