Gekruide peren

Al van jongs af aan ben ik gek op peren. Hoe glibberiger, hoe beter. Ik genoot er als kind al van, maar heb ze onlangs herontdekt. Maar waar ik het vroeger moest doen met een geschilde en gesneden peer, zoals mijn moeder ze opdoende, kan ik er nu allerlei spannende creaties mee maken. Zoals deze heerlijke gekruide peren!

Ze zijn vrij pittig, maar dat maakt het zo lekker.

Experimenteer gerust door op dit recept. Laat je dan wel even weten wat je ervan gemaakt hebt? Dan kunnen we er met zijn allen van genieten!

Het recept is bedoeld als bijgerecht, maar kan ook als tussendoortje dienen. Voor een toetje is het misschien iets te pittig, maar smaken verschillen!

 

Je hebt nodig:

  • 6 stevige peren, rijp en ongeschild
  • 1 theelepel vijfkruidenpoeder (Chinese spices)
  • 2 theelepels sesamolie
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 3 eetlepels sojasaus

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 150 graden voor. Bekleed twee ondiepe bakblikken met aluminiumfolie en zet in elk blik een draadrooster.

Snijd de peren in vier stukken, van boven naar beneden. Er ontstaan nu vier lange partjes.

Meng de ketjap in een kom met de sesamolie, de sojasaus en de vijf oriëntaalse kruiden.

Neem een kwastje en kwast de peerpartjes in met het sojamengsel. Zorg dat het sojamengsel goed om de peer komt te zitten.

Plaats de partjes peer dan met wat tussenruimte op de draadroosters in één laag. Zet ze gedurende 30 minuten in de oven en haal ze er dan uit. Kwast ze nog eens in en plaats ze voor nog eens 30 minuten in de oven.

Ze moeten goed gekarameliseerd zijn alvorens je ze uit de oven haalt.

Serveer de peren het liefst warm op. Voor een maaltijd is het misschien wat karig, maar het kan prima als bijgerecht. Maak er bij voorkeur wat vlees bij.

 

Voedingswaarde

Per portie (100 gram): 15 gram koolhydraten, 1 gram eiwitten, 1 gram vet, 2,5 gram voedingsvezel, 0 mg cholesterol, 65 calorieën (280 kJ).

 

Meer recepten

Vind je dit recept ook zo lekker? Dan kun jij meer recepten vast wel waarderen. Op onze website hebben we een ruime hoeveelheid recepten verzameld, maar wanneer je eens wat anders wil, kun je ook putten uit de Afslank Receptenbijbel. Dat kookboek is een ware hit op dit moment. De recepten helpen je sneller afvallen, maar ook je bloeddruk en cholesterolwaarden verlagen. Doe er dus snel je voordeel mee!

Ga naar de Afslank Receptenbijbel

106