Koolhydraatarme crackers

Op verjaardagen worden er vaak allerlei lekkernijen op tafel gezet, waaronder crackers. Je weet waarschijnlijk al dat die crackers vol met koolhydraten zitten. Er zitten nog meer koolhydraten in dan in brood. Daarmee passen die crackers niet binnen een koolhydraatarm of koolhydraatvrij dieet.

Gelukkig kun je met een beetje fantasie zelf crackers maken: koolhydraatarm! Deze crackers kun je heerlijk tussendoor eten, maar ook bewaren voor tijdens feesten en partijen. Onder andere onze recepten voor heksenkaas en pesto op basis van spinazie, feta en walnoten zijn prima smeersels voor op deze crackers.

Heb jij dus zin om jezelf en anderen te verwennen, zonder je schuldig te hoeven voelen? Maak dan vandaag nog deze heerlijke koolhydraatarme crackers.

 

Wat heb je nodig?

Om dit heerlijke recept te bereiden heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • drie eetlepels lijnzaad
  • een eetlepel gemengde pitten
  • een eetlepel sesamzaad
  • drie eetlepels water.

Deze ingrediënten zijn op basis van 3 crackers. Wanneer je dus het dubbele aantal neemt, verdubbel je ook het aantal crackers. Misschien wel handig om het eerst even met drie crackers uit te proberen!

 

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten door elkaar heen. Leg een velletje bakpapier op tafel en verdeel hierover het mengsel. Smeer het mengsel zo dun mogelijk uit. Snijd het in circa drie stukken (dan haal je er drie crackers uit).

Leg het bakpapier nu op een glazen plaat, bord en zet het in de magnetron. Zet deze op de hoogste stand en bak de crackers in een minuut of vier goed. Ze zijn goed als ze knapperig zijn. Haal de crackers wel direct van het bakpapier en laat ze vervolgens pas afkoelen.

156