Koolhydraatarme friet (met joppiesaus!)

Zelf ben ik al van jongs af aan een enorme liefhebber van friet. Wekelijks bezocht ik de frituurzaak en deed ik me tegoed aan friet, een frikandel speciaal en een berenklauw met pindasaus, een Mexicano of een pittige gehaktrol. Bij veel van die gerechten (behalve bij de berenklauw en de frikandel speciaal) mocht Joppiesaus niet ontbreken.

Dat was afzien toen ik aan een koolhydraatarme levensstijl begon. Maar gelukkig was ik niet de enige die koolhydraatarm ging leven en zijn recepten deelde. Zo kwam ik al snel het recept voor koolhydraatarme “friet” tegen. Ik weet de exacte bron niet meer en heb het recept zelf ook nog wat aangepast. Hieronder vind je het recept voor friet op basis van koolraap.

Voor de liefhebber heb ik er ook een linkje bij toegevoegd naar een recept voor koolhydraatarme joppiesaus.

 

Wat heb je nodig?

  • 1 grote koolraap
  • 2 theelepels (kokos)olie
  • een halve theelepel paprikapoeder
  • een halve theelepel Himalayazout
  • een halve theelepel kruidnagels (gemalen)
  • versgemalen zwarte peper

 

Bereidingswijze

Verwam de oven alvast voor op 225 graden.

Schil en was de koolraap goed. Snijd hem vervolgens in mooie, rechte reepjes van ongeveer een halve centimter dik.

Stop de reepjes in een kom en haal het vocht weg door het op te deppen met bijvoorbeeld wat keukenpapier.

Doe de olie, zout, peper, paprika en kruidnagel in een schaaltje en mix ze goed. Doe het mengsel over de frieten en zorg dat de frieten goed bedekt zijn met dit mengsel.

Leg de frietjes los van elkaar op de bakplaat. Doe ze gedurende een half uur in de oven, waarbij je ze zo om de 8 tot 10 minuten een keer omdraait.

Serveer de frietjes op een bord en serveer ze met ketchup (suiker- en koolhydraatvrij), mayonaise (koolhydraatarm) of met deze heerlijke Joppiesaus!

 

Ben jij continu op zoek naar lekkere recepten waarmee je goed kan afvallen? Lees dan onze review van de Afslank Receptenbijbel voor nog meer ideeën.

104