Mediterrane lamsstoofpot

Hoewel intussen duidelijk zal zijn dat ik een fan ben van de Italiaanse (en dus grotendeels Mediterrane) keuken, is lamsvlees na al die recepten nog steeds niet aan mij besteed. Ik vind het niet lekker.

Maar ik weet intussen dat ik veel van jullie er wel een groot plezier mee doe. Zo ook met dit recept voor een lamsstoofpot op geheel Mediterrane wijze.

Geniet ervan!

 

Je hebt nodig

  • 750 gram lamsvlees, in kleine blokjes
  • 1 grote ui, in plakjes gesneden
  • 2 pastinaken (gehakt)
  • 400 gram gehakte tomaat uit blik
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 grof gehakte wortels
  • 2 teentjes knoflook (uit de knijper)
  • 2 theelepels gehakte verse rozemarijn
  • 125 ml rode wijn
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 eetlepel olijfolie

 

Bereidingswijze

Pak een grote pan en verhit hier de eetlepel olijfolie in. Bak het lamsvlees er in kleine porties in tot het vlees lichtbruin is. Ongeveer 4 tot hooguit 5 minuten.

Haal het vlees uit de pan, maar bewaar het warm (in een voorverwarmde oven, bijvoorbeeld).

Doe dan de knoflook en de ui in de pan en fruit die een minuut of 3.

Doe het lamsvlees samen met de baksappen terug in de pan en voeg de bouillon, wijn, pastinaken, tomaten, rozemarijn, tomatenpuree en wortels toe.

Roer goed door en breng aan de kook. Draai het vuur dan laag en doe het deksel op de pan. Laat de mix 50 minuten sudderen tot het vlees lekker gaar is. De saus hoort dik te zijn.

 

Voedingswaarde

Per portie (100 gram): 12 gram koolhydraten, 45 gram eiwitten, 12 gram vet, 4,5 gram voedingsvezel, 125 mg cholesterol en 362 calorieën (1517 kJ).

 

Meer recepten

Afvallen is slechts een van de vele voordelen die koolhydraatarme gerechten je te bieden hebben. Verlaag je cholesterol, je bloeddruk en verminder het risico op hart- en vaatziekten! Eet zoveel mogelijk koolhydraatarm. Begin met de recepten in het kookboek van dit moment, de Afslank Receptenbijbel!

Ga naar de Afslank Receptenbijbel

111