Beviel het vorige roerbakrecept met kip jou ook zo goed? Dan is het recept dat we in dit artikel met je delen zeker voor jou geschikt. Het gaat om roergebakken kip met pasta.
Pasta?! Hoe durven we dat koolhydraatarm te noemen! Onze website zou gesloten en verboden moeten worden!
Nee hoor, ook pasta is koolhydraatarm te maken. Wat dacht je van de courgettepasta die je kant-en-klaar kunt kopen in de supermarkt (of desnoods zelf kunt maken met een courgette en spiraalsnijder)? Misschien volg jij het koolhydraatarme dieet niet zo streng of zit je in de laatste fase van je dieet (en dan is pasta wel toegestaan, mits volkoren!).
Wees dus creatief bij het vinden van een goede pastavervanger en overweeg zeker de courgettepasta. Die is meer dan de moeite waard!
Wat heb je nodig?
- 400 gram (courgette)pasta
- 250 gram zongedroogde tomaten op olie
- 500 gram kipreepjes
- 2 teentjes geknepen knoflook
- 125 ml room
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
- 2 eetlepels verse basilicum
Bereidingswijze
Giet de tomaten af en bewaar de olie in een kommetje. Snijd de tomaten in kleine, dunne reepjes.
Neem een wok en verhit deze op hoog vuur met 1 eetlepel olie van de tomaten. Verdeel de olie ov er de wok en roerbak dan de kipreepjes er in kleine porties in.
Eventueel voeg je extra olie toe!
Doe alle kipreepjes terug in de wok. Voeg de knoflook, room en zongedroogde tomaten toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes stoven.
Schep de basilicum en de courgettepasta door de mix heen en verwarm goed door. Breng dan op smaak met peper en zout en doe er de geroosterde pijnboomputten overheen.
Voedingswaarden
Per portie (100 gram): 5 gram koolhydraten, 30 gram eiwitten, 30 gram vet, 4 gram voedingsvezel, 70 gram cholesterol, 640 calorieën (2696 kJ).
Meer recepten
Kun jij wel meer koolhydraatarme recepten gebruiken? Dan verwijzen we je graag door naar onze review van de Afslank Receptenbijbel. Hierin tref je heel veel informatie over koolhydraatarme gerechten, gezonde voeding en afvallen, maar ook ruim 100 koolhydraatarme recepten.