Eiersalade met heksenkaas

Als je zoals ik een koolhydraatarm dieet volgt, zal je voor veel gewone voedingsmiddelen op zoek moeten naar alternatieven. Die zoektocht kan soms even duren, want het is niet niks. Je gooit als het ware je hele leven om.

Een koolhydraatarm dieet heeft mij desondanks heel goed geholpen. Ik weet zeker dat het feit dat ik nu niet meer aankom, ook komt doordat ik nog altijd koolhydraatarm probeer te eten en drinken. Het koolhydraatarme dieet blijft me dus achtervolgen. Zo zie ik het niet, want ik vind dat de low carb kitchen heel veel lekkers te bieden heeft. Maar voor mensen die hier nieuw in zijn kan het wel even schrikken zijn.

Er zijn van die recepten die je dan ook onthoudt. Vaak lekkere recepten die makkelijk te maken zijn. Heksenkaas is voor mij zo’n vondst geweest. Ik moest wel even wennen aan de smaak, maar eigenlijk eet ik het best vaak. Ik vind het dan ook heerlijk om te koken op basis van heksenkaas.

Voor nieuwe volgers van het koolhydraatarme dieet en voor mensen die een makkelijk koolhydraatarm recept zoeken, ben ik bij dit recept zeer bij de basis gebleven. Het is het recept voor eiersalade met heksenkaas. Je kan die eten als voorafje, maar ook als tussendoortje. Sterker nog: er zijn mensen die dit als  hoofdgerecht eten. Ik denk dat het allemaal kan.

 

Je hebt nodig

  • vier gekookte eieren
  • 100 gram heksenkaas
  • peper en zout

 

Bereidingswijze

Snijd de eieren in hele kleine stukjes. Schep de kleine stukjes ei door de heksenkaas. Met peper en zout en eventueel wat kruiden, breng je deze eiersalade optimaal op smaak. Je kunt de salade uitsmeren op een cracker, maar er ook een komkommer in dippen. Dat maakt het geheel lekker fris.

 

Meer heksenkaas?

Nu je weet hoe je met heksenkaas een salade kan maken, is het goed om te weten dat je heksenkaas nog veel vaker kan gebruiken. Je kunt het zien als een prima basis voor tal van recepten. Ik hoop er op deze website dan nog veel met je te kunnen delen.

127