Paprikasoep

Koolhydraatarme soepen zijn erg in trek. Het zijn goede maaltijdvervangers, maar je kan restjes ook nog makkelijk als lunch of tussendoortje nuttigen.

Paprika’s vind ik zelf een heerlijke groente, omdat je er eigenlijk alle kanten mee uit kunt. Er zijn ook mensen die beweren dat de paprika’s hetzelfde smaken, maar dat ben ik zeker niet met ze eens. Mijn favoriet is de rode paprika, opgevolgd door oranje en geel. Groen vind ik eigenlijk het minst lekker en koop ik dan ook niet (ik doe niet aan de paprikastoplichten uit de supermarkt, maar koop ze vers bij de groenteboer).

Dit recept voor paprikasoep maak ik dan ook uitsluitend met rode paprika’s!

 

Je hebt nodig:

  • 4 grote paprika’s (ik doe dus rood, maar je kan ook mixen!)
  • 4 rijpe tomaten
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel zoete chilisaus
  • 1 gehakte rode ui
  • Parmezaanse kaas en pesto (voor de garnering)

 

Bereidingswijze

Haal het zaad uit de paprika’s. Snijd vervolgens de paprika’s in grote, platte repen. Leg ze even met het velletje naar boven op een grillplaat tot het velletje wat geblakerd is.

Pel het vel er vervolgens af en snijd het vruchtvlees nu in kleine brokjes.

Neem de tomaten. Kerf in de onderkant een klein kruisje. Leg de tomaten in een vuurvaste kom en zet ze onder het kokende water. Laat ze hier 1 minuut in staan en dompel ze dan direct in koud water. Je kan nu het velletje er heel makkelijk van aftrekken!

Snijd de tomaten goed door midden, verwijder het zaad en snijd de tomaat in kleine stukjes.

Zet een koekenpan op het vuur en doe hier de ui in. Fruit deze gedurende 5 tot 10 minuten. Doe dan de knoflook erbij en fruit nog eventjes.

Voeg dan de paprika, tomaat en de liter bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat daarna circa 20 minuten doorkoken op een gemiddeld tot laag vuur.

Neem een blender en doe hier het mengsel in. Het kan zijn dat je dit in meerdere keren moet doen. Blender net zolang tot er een gladde soep overblijft en giet die weer terug in de pan. Warm opnieuw zachtjes op en doe er voorzichtig (en proef goed!) de chilisaus doorheen. Dit zal zorgen voor een lekkere zoete smaak, maar moet natuurlijk ook niet te zoet zijn.

Tot slot garneer je de soep met wat Parmezaanse kaas (als je dat lekker vindt) en wat pesto.

 

Geïnspireerd geraakt door deze paprikasoep? Ontdek dan in de Afslank Receptenbijbel nog veel meer heerlijke, koolhydraatarme soepen. Lees onze uitgebreide review van dit koolhydraatarme kookboek.

134