Soep met pasta en citroen

Als fan van citroen, ben ik natuurlijk ook een grote fan van deze soep. Het oorspronkelijke recept is op basis van tortellini. Inderdaad, een pasta en dus een product met aardig wat koolhydraten. Ik raad je dan ook aan om de tortellini te vervangen door een koolhydraatarme pasta, die je tegenwoordig in de supermarkt kunt kopen.

Ben je al wat verder in je dieet of heb je geen moeite met wat meer koolhydraten? Dan kun je tortellini prima gebruiken.

 

Je hebt nodig:

125 ml witte wijn (droog vind ik het lekkerst)

440 ml kipconsommé (uit blik of pot)

1 citroen

20 gram gehakte peterselie

350 gram tortellini met kipgehakt

 

Bereidingswijze

Neem de citroen en schil met een dunschiller enkele brede repen schil van de citroen af. Haal het wit mest een mesje weg. Snijd drie van de brede repen in smalle reepjes. Bewaar deze voor de garnering.

Pak een diepe en grote pan.

Doe hier de brede repen van de schil in, samen met de witte wijn en de kipconsommé. Laat het geheel zo’n 10 minuten koken op een matig vuur. Verwijder dan de citroenschil en breng het geheel aan de kook.

Doe de helft van de gehakte peterselie, de tortellini met kipgehakt en wat peper in de pan. Laat dit 6 minuten goed koken en controleer of de pasta beetgaar is. Garneer dan met de rest van de peterselie en de bewaarde reepjes citroenschil.

 

Voedingswaarde:

Per portie (100 gram): 9 gram koolhydraten (als je tortellini gebruikt, anders nog minder), 6 gram eiwitten, 4 gram vet, 2 gram voedingsvezel, 14 mg cholesterol en 115 calorieën (483 kJ).

 

Meer recepten

Wil jij meer van dit soort smakelijke recepten tot je beschikking hebben? Lees dan onze uitgebreide review van de Afslank Receptenbijbel. In dit kookboek vind je ruim 100 koolhydraatarme en cholesterolverlagende recepten.

Lees de review van de Afslank Receptenbijbel

177