Bavarois van passievruchten

Vraag je je wel eens af wat je moet maken voor het dessert? Deze bavarois van passievruchten kwam laatst op mijn pad, ik heb het recept gevraagd en het thuis nog eens dunnetjes over gedaan. Wat een heerlijk gerecht! Ideaal om een lekkere maaltijd mee af te sluiten.

Let er wel op dat het gerecht een nacht in de koelkast moet blijven staan. Begin dus een dag van tevoren!

 

Je hebt nodig:

  • 2 blikken passievruchten (op siroop)
  • 600 ml karnemelk
  • 2 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 300 gram gehakte tofu
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 185 ml passievruchtenpulp
  • 6 theelepels gelatinepoeder

 

Bereidingswijze

Neem de passievruchten uit het blik en haal ze door een zeef heen om de pitten te verwijderen. Je moet ze dan met de hand door de zeef heen duwen.

Meng de siroop die hier uit komt in een blender, samen met de tofu. Voeg ook de karnemelk, vanille-extract en suiker toe. Laat de blender gedurende anderhalve minuut op volle snelheid draaien en zet hem dan uit. Bewaar de mix in de blender.

Doe in een kommetje 5 eetlepels water. Ze het kommetje in een grotere kom met kokend water en strooi de gelatine hierop. Roer net zolang tot de gelatine is opgelost en laat dan afkoelen.

Pak 8 puddingvormpjes (inhoud 200 ml, dit kunnen ook lege plastic bakjes van eerder gegeten pudding zijn, met een dichte bovenkant natuurlijk!) en zet die in een ovenschaal.

Voeg de gelatine toe aan de mix in de blender en meng nog een minuut op hoge snelheid. Giet het mengsel dan in de puddingvormpjes. Dek de onderkant af met folie en laat de vormpjes een nacht in de koelkast staan.

Een dag later kun je de puddinkjes serveren. Voor het losmaken kun je het beste met een mes langs de buitenste rand strijken om ze los te halen. Door de onderkant 2 seconden onder te dompelen in een bakje water, kun je ze ook makkelijker los krijgen.

Dien op met de passievruchtenpulp en garneer, naar wens, met een paar aardbeien.

 

Voedingswaarden

Per portie: 8 gram eiwit, 2,5 gram vet, 10 gram koolhydraten, 10 gram voedingsvezel, 3 mg cholesterol, 110 calorieën (455 kJ).

 

Meer recepten

Lekker aan het koken? Zou je wel eens wat meer recepten tot je beschikking willen hebben waarvan je zeker weet dat ze gezond zijn en bijdragen aan het afvallen? Neem dan een kijkje bij onze review over “De Afslank Receptenbijbel” en doe je voordeel met ruim 100 heerlijke recepten.

141