Kip in een jasje van ham

Kip is koolhydraatarm vlees bij uitstek. Niet alleen arm aan koolhydraten, maar ook nog eens rijk aan eiwitten. Dat betekent dat je van kip veel energie krijgt, maar niet bang hoeft te zijn om dik te worden. Perfect passend in een koolhydraatarm dieet.

Ik ben gek op kip. Eigenlijk is er geen gerecht met kip dat ik niet lekker vind, behalve dat ik niet zo hou van kluiven. Wanneer ik dus zelf de botjes nog weg moet halen, sla ik liever over. Maar dat heeft niets te maken met de smaak van kip.

Dit gerecht van kip in een jasje van ham kwam ik onlangs tegen en heb ik eens geprobeerd te maken. Het was een succes. Erg lekker en het staat op de planning om snel weer te bereiden.

 

Je hebt nodig:

  • 4 kipfilets
  • 8 plakjes ham
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 3 teentjes gekneusde en gehalveerde knoflook
  • 3 grote, verse salieblaadjes (in stukken gescheurd)
  • 16 salieblaadjes (klein en middelgroot)

 

Bereidingswijze

Haal overtollig vet en zenen van de kipfilets weg door het eraf te snijden. Leg vervolgens de filets in een glazen schaal, naast elkaar.

Meng het citroensap in een schaaltje met 2 eetlepels olijfolie, de gescheurde salie en de knoflook.

Doe dit mengsel vervolgens bij de kip en schep die er goed mee om. De stukken rondom moeten bedekt zijn met de marinade. Leg een deksel op de glazen schaal en laat 30 minuten intrekken.

Na het marineren haal je de knoflook weg en bestrooi je de kip met zout en peper. Vouw vervolgens om elk stukje kip 2 plakken ham. Doe hier ook per kant twee salieblaadjes onder. De salie moet goed stevig vastzitten, maar niet volledig door de ham worden bedekt.

Zet de ham vast met tandenstokers.

Neem een zware koekenpan en verhit hierin het restant van de olijfolie op een middelhoog vuur. Doe de kipfilets erin en bak ze gedurende 5 minuten per kant goudgeel. Controleer altijd of ze gaar zijn.

Laat de kip na het koken een paar minuten rusten en verwijder dan de tandenstokers. Wacht niet met opdienen, want de kip kan snel afkoelen.

 

Voedingswaarde

Per portie (100 gram): 69 gram eiwit, 29,5 gram vet, 0,5 gram koolhydraten, 0,5 gram voedingsvezel, 211 mg cholesterol, 545 calorieën (2285 kJ).

 

Meer gezonde recepten

Heb je de smaak te pakken en wil je bekijken wat de koolhydraatarme, gezonde keuken nog meer te bieden heeft? Dan moet je “de Afslank Receptenbijbel” een kans geven. Ruim 100 heerlijke, gezonde recepten voor ieder moment van de dag. Lees onze review.

99