Pasta met roergebakken kip

Pasta?! Hoe kun je nu een koolhydraatarm recept maken op basis van pasta? Ik hoor het je denken en je hebt natuurlijk groot gelijk. Pasta hoort niet thuis in de koolhydraatarme keuken, maar ik wil daar wel even duidelijk over zijn. Je hebt namelijk verschillende soorten pasta. Pasta op basis van volkoren is namelijk helemaal niet zo verkeerd (lees het etiket maar eens en je zal zien dat er vooral complexe – en dus goede – koolhydraten inzitten). Daarbij vind ik persoonlijk dat je het niet zo moet overdrijven met pasta, want de Italianen zweren er dagelijks bij en zijn echt niet allemaal zo dik.

Maar wanneer je net begonnen met aan een koolhydraatarme levensstijl, moet je deze pasta misschien even overslaan.

En als je mijn mening niet deelt, ook. Misschien kun je je over ons meningsverschil heen zetten en gebruik je pasta op basis van courgette. Dat bestaat ook!

Zelf vind ik dat dit recept geen kwaad kan en ben ik het ook tegengekomen in verschillende koolhydraatarme kookboeken.

Hieronder volgt mijn eigen interpretatie van dit recept.

 

Je hebt nodig:

  • 500 gram kipfilet (in reepjes gesneden)
  • Ca 250 gram zongedroogde tomaten in olie
  • 2 tenen knoflook
  • 125 ml room
  • 400 gram gekookte penne pasta
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • Handjevol lijnzaad en/of chiazaad
  • 2 eetlepels verse basilicum (in sliertjes)

 

Bereidingswijze

Giet de tomaten af en bewaar de olie even apart. Snijd de tomaten in dunne repen.

Zet een wok op het vuur en verhit hierin 1 eetlepel van de olie die je overhield van de tomaten. Zorg dat de wok van de binnenkant volledig bedekt is met olie.

Roerbak er nu de reepjes kip in. Dit kun je het beste in porties doen! Schroom ook niet om wat extra olie toe te voegen.

Leg de gewokte stukjes kip even in een schaaltje.

Als je ze allemaal gewokt hebt, kun je alle repen kip terugdoen in de wok. Voeg nu de zongedroogde tomaten, de knoflook en de 125 ml room toe. Laat het geheel gedurende 5 minuten zachtjes stoven.

Schep tot slot de pasta (of pastavervanger, dus!) en basilicum door de wok en laat alles goed warm worden. Doe hier de geroosterde pijnbompitten, chiazaad en/ of lijnzaad overheen en dien de pasta op in een flinke kom.

 

Wil jij meer heerlijke recepten ontdekken? Neem dan een kijkje bij onze review van de Afslank Receptenbijbel. Dit boek staat boordevol heerlijke, koolhydraatarme recepten.

113