Champignons lijken voor- en tegenstanders te hebben: mensen die er van smullen en mensen die ze vreselijk vinden. Die mensen peuteren de champignon uit de gerechten en leggen ze – vaak met een vies gezicht – aan de zijkant van hun bord.
Ik doe dat niet, want ik ben fan. Soms koop ik gewoon een bakje van die grote kastanjechampignons, maak ik ze schoon, haal ik de steeltjes weg en vul ik de inhoud met peper. Een minuut of 5 laten bakken in de pan en je krijgt wat ik champignon-pepersoepjes noem: lekkere pittige soepjes in die champignons.
Vaak doe ik dat als voorgerecht, maar heel soms ook gewoon voor tussendoor.
Enfin, de titel van deze post is “salade met gevulde champignons” en gaat wel een stapje verder dan dat.
Je hebt nodig:
- Ca 20 champignons
- 100 gram rucola
- 60 gram pesto
- 1 krop eikenbladsla
- 50 gram (zon- of half-) gedroogde tomaten
- 12 kleine, zwarte olijfjes
- 1 eetlepel verse basilicum (grof gehakt)
- Geschaafde Parmezaanse kaas
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel witte wijn azijn
- 1 theelepel Dijonmosterd
Bereidingswijze
Haal de steeltjes van de champignons en snijd ze gelijk met de onderkant van de hoedjes. Haal de inhoud er eventueel met een lepeltje uit.
Schep in deze gaatjes de pesto.
Voor de dressing: Doe de olijfolie, witte wijn azijn en Dijonmosterd in een klein schaaltje en kluts dit met een garde. Je kan hier voor meer smaak nog wat zout en peper aan toevoegen.
Schik de blaadjes rucola en eikenbladsla op een dienschaal. Leg de met pesto gevulde champignons hierop en vul aan met tomaat en basilicum.
Sprenkel de dressing uit over de salade en garneer het geheel met wat Parmezaanse kaas.
Kun jij wel genieten van een koolhydraatarme salade? Bekijk dan de recepten in de Afslank Receptenbijbel, dé afslanksensatie van dit moment!