Vis met gember

Vis doet het altijd goed. Onder dat mom wederom een heerlijk visrecept, namelijk vis met gember. Dit recept is bedoeld voor mensen die wel eens wat anders willen, want de typische smaak van gember komt bij vis ook goed tot zijn recht.

Baars is een aanrader om als witvis te kiezen, maar de uiteindelijke keuze laat ik natuurlijk aan jou.

 

Je hebt nodig:

  • 600 gram stevige witvisfilet (in stukjes gesneden)
  • 1 eetlepel verse gember (in smalle reepjes)
  • 3 theelepels gemalen koriander
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 1 kleine ui (in dunne plakjes)
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels verse korianderblaadjes
  • 1 theelepel fijngehakte en verse groene chilipeper (het zaad verwijderd)

 

Bereidingswijze

Zet een wok op het vuur en doe er de olie in als de wok goed warm is. Zwenk de wok zodat de olie zich kan verspreiden. Doe de ui in de wok en fruit deze zacht en goudbruin. 3 tot 4 minuten zullen volstaan.

Voeg de koriander toe en roerbak deze 2 minuten mee, tot het mengsel lekker ruikt.

Voeg de stukken vis, chilipeper en gember toe en roerbak het geheel nu 7 minuten of tot de vis klaar is. Zorg dat je de stukjes vis niet breekt!

Roer de limoensap door de mix en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Garneer met wat korianderblaadjes en dien vervolgens op.

 

Voedingswaarde

Per portie: 1 gram koolhydraten, 30 gram eiwitten, 9 gram vet, 0,4 gram voedingsvezel, 105 mg cholesterol, 214 calorieën (895 kJ).

 

Meer recepten

Heb jij honger in meer van dit soort recepten? Wil je gezonder gaan eten en drinken, zoek je een manier om af te vallen of wil je juist je bloeddruk en cholesterolwaarden verlagen? Lees dan de review van de Afslank Receptenbijbel en ontdek wat de recepten in dit koolhydraatarme én cholesterolverlagende kookboek voor je kunnen betekenen!

99