Zelfgemaakte mandarijnijs

Mandarijnen zijn vaak lekker zoet en zijn daarmee meer dan alleen maar wat fruit voor tussendoor. Je kan mandarijnen prima inzetten als dessert!

Nu is het opdienen van een mandarijn misschien niet zo spannend en zeker als je gasten hebt, wil je wat meer spektakel. Nou, dat kan met deze zelfgemaakte mandarijnijs. Je maakt hem in een handomdraai en kan hem vervolgens in de vriezer bewaren. Aan 2 ingrediënten heb je overigens genoeg!

 

Je hebt nodig:

  • 10 mandarijnen (lekker zoet)
  • 125 gram tafelsuiker (fijn)

 

Bereidingswijze

Pel de mandarijnen en pers ze uit tot je ongeveer 500 ml sap hebt. Haal het sap door een zeef en bewaar alleen het vocht.

Neem een steelpan en doe hier het tafelsuiker in met 250 ml water. Zet het vuur op laag en roer net zolang tot de suiker is opgelost. Laat nog een minuut of 5 door sudderen.

Neem vervolgens van het vuur en laat afkoelen.

Roer de sap van de mandarijnen door de siroop van suiker. Giet het geheel in een metalen, ondiep blik en zet dit gedurende 2 uur in de diepvries. Het moet bevroren zijn.

Haal het geheel bevroren uit de vriezer en doe het in een keukenmachine, alwaar je er een glad mengsel van draait.

Zet vervolgens het ijs weer in de vriezer tot het bevroren is. Haal nu nog drie keer uit de vriezer om het in de keukenmachine te doen en glad te draaien voor je er echt ijs van hebt gemaakt.

 

Voedingswaarde

Per portie (100 gram): 5,5 gram koolhydraten, 0,5 gram eiwitten, 0 gram vet, 0 gram voedingsvezel, 0 mg cholesterol, 25 calorieën (105 kJ).

 

Meer desserts

Meer ideeën voor lekkere koolhydraatarme desserts? Bekijk dan de Afslank Receptenbijbel, die vol staat met recepten die laag zijn in koolhydraten en cholesterol.

130