Lamsschenkels met knoflook

Zoals gezegd ben ik geen fan van lamsvlees, maar jullie zijn dat wel. En aangezien deze website in het breedste belang dient, deel ik wederom een gerecht op basis van lamsschenkels. Mijn vriendin is zelf helemaal gek van dit gerecht en kookt het vaak als ze met vriendinnen eet. Het recept is dan ook grotendeels van haar hand.

 

Wat heb je nodig?

  • 6 grote stukken lansvlees (lamsschenkels)
  • 2 stuks prei, in ringen gesneden
  • 1 eetlepel olie
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 250 ml droge witte wijn
  • 1 klein bolletje knoflook
  • Zout en peper
  • Olie

 

Bereidingswijze

Zet de oven alvast warm op 180 graden en bestrooi tijdens het opwarmen de lamsschenkels met zout en peper.

Verhit olie in een grote koekenpan en zet deze op middel hoog vuur. Bak de lamsschenkels er in kleine porties in totdat ze goed bruin zijn. Laat ze daarna op keukenpapier uitlekken en plaats ze in een grote braadpan.

Bak de prei vervolgens in de koekenpan gaar en voeg de prei samen met de rozemarijn en wijn toe aan de braadpan (waar het lamsvlees lekker ligt).

Snijd het bolletje knoflook doormidden. Smeer de snijvlakken met wat olie in. Leg ze met de opengesneden kant boven in de braadpan, maar houd ze boven het vocht.

Zet de braadpan met het deksel erop een uur in de oven. Haal het deksel er na dat uur af en bak nog even een kwartier door.

Gooi de rozemarijn dan weg en serveer dit gerecht met gestoomde groenten (peultjes of wortelen smaken hier heel goed bij).

 

Voedingswaarde

Per porti (100 gram): 2 gram koolhydraten, 33 gram eiwitten, 18 gram vet, 2 gram voedingsvezels, 101 mg cholesterol en 320 calorieën (1350 kJ).

 

Meer recepten

Wil jij meer koolhydraatarme recepten tot je beschikking krijgen? Schaf dan het boek ‘de Afslank Receptenbijbel’ aan en ontvang maar liefst 100 koolhydraatarme recepten die je helpen bij het afvallen, maar ook zorgen voor een gezonder cholesterol en een lagere bloeddruk. Lees over de voordelen van dit boek in onze uitgebreide review.

Lees de review van de Afslank Receptenbijbel

82